Stoftyper

Fakta om stof

Hvorfor skal jeg sy mit tøj i uld?

Uldens egenskaber gør den velegnet til beklædning, der skal holde til lidt af hvert, og samtidigt forblive ordentligt at se på. Modsat manges opfattelse, kan man faktisk bruge uldtøj året rundt. Uld hjælper med at regulere din temperatur, og det bliver ikke vådt hvis du sveder – det kan absorbere 35% af sin egen vægt, uden at føles fugtig. Desuden er uld selvrensende, så du kan ofte slippe afsted med at opfriske dit uldtøj ved at hænge det op (gerne ude), da der ikke er behov for at vaske det ofte. Når behovet opstår, kan de fleste uldkvaliteter sagtens vaskes i din maskine på uldprogram og med uldvaskemiddel. Hvis du har syet en blazer eller et andet komplest stykke beklædning, vil rens altid være den bedste mulighed – som for tilsvarende købt tøj.

Hvorfor skal jeg sy mit tøj i silke?

Silke emmer af luksus, og er for mange forbeholdt særligt tøj, som ikke skal bruges ofte. Men sådan behøver det ikke at være. Der er mange kvaliteter af silke, så hvis man ikke er til det klassiske blanke look, kan man gå efter f.eks sandvasket silke, som er mere mat. Silke er en naturlig fiber, der som uld kan absorbere en del fugt, uden at virke fugtig. Desuden er silkefiberen glat, og det bidrager til den bløde lækre følelse af silke. Silke skal behandles nænsomt ved vask, da grovere materialer kan slide på silkens overflade. De fleste typer silke kan tåle at blive vasket i maskine ved lav temperatur på et uld/silke-program, og med silkevaskemiddel. Det er også en mulighed at vaske silke i hånden, eller få det renset.

Hvorfor skal jeg sy mit tøj i bomuld?

Bomuld er den mest udbredte naturfiber til tøjproduktion. Den er åndbar, komfortabel og slidstærk, er nemt at vaske og har stor absorberingsevne. Bomuldsjersey er ofte lidt kraftigere end jersey af for eksempel bambus eller viskose. Vævet bomuld findes i et utal af varianter. Bomuld krymper, så det er ekstra vigtigt at forvaske sit stof, inden man syer i det. Til beklædning skal du forvaske på de temperaturer som du vil vaske dit tøj ved, typisk 30-40 grader.

Hvorfor skal jeg sy mit tøj i viskose?

Viskose er baseret på et naturligt materiale, nemlig nedbrudt træ som er omdannet til fibre. Viskose kan have mange forskellige udtryk, og er et materiale med mange muligheder. Det kan være glat som silke, eller minde mere om uld eller bomuld. Viskose er komfortabelt, og mange vælger dette materiale netop fordi det er rart at have mod huden. Det draperer flot og bliver ikke statisk. Viskose skal vaskes ved så lav temperatur som muligt, og ikke over 40 grader. Hvis det krøller sig sammen under vask, kan det let stryges/dampes tilbage i form.
Mini Cart 0

Your cart is empty.